Pivot-taulukkoraportti Google-dokumenteissa

Tässä videossa vilkaistaan nopeasti pivot-taulukkoraportti-toimintoa Google dokumenttien taulukkolaskentaohjelmassa. Esimerkkiaineistona on Jyväskylän yliopiston professorien palkka-aineisto, jonka korkein hallinto-oikeus määräsi pitkän taistelun jälkeen julkistettavaksi heinäkuussa. Videolla näkyvät palkkatiedot eivät ole oikeita, koska niiden julkistaminen vaatisi henkilötietolain mukaan toimituksellisen tarkoituksen, eikä tämä sellainen varmastikaan ole.

Pivot-taulukkoraportit tarjoavat kätevän tavan pyöritellä dataa. Tässä ohjevideossa katsomme professorien keski- ja mediaanipalkkoja tiedekunnittain. Aikaa asian selvittämiseen menee pivot-taulukoilla alle minuutti. Toinen vaihtoehto olisi ryhmitellä proffat tiedekunnan mukaan ja sen jälkeen laskea manuaalisesti keskiarvot ja mediaanit kunkin porukan palkoista =AVERAGE() ja =MEDIAN() -funktioilla. Tämä tapa on varmasti parempi.

Saat videon näkymään koko näytöllä, kun siirrät kursorin videon päälle ja klikkaat pikkuruista kuvaketta aivan oikeassa alalaidassa.

14. heinäkuu 2012 by Jarno Liski
Categories: Tutoriaalit | Tags: , , , , , , | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *